3D Tisk

3D Tisk

Asi tak před dvěma měsíci můj táta dostal nápad, že bychom si koupili 3D tiskárnu, tak jsem si řekl, proč ne. Dorazila a my s tátou jsme začali stavět. Hned potom, co jsme sestavili rám, jsme narazili na první problém. Rám se trochu kýval ze strany na stranu. Výškový rozdíl byl asi tak 0,5 mm, což je pořád v toleranci, jenže když se tiskárna začne hýbat, tak bude dělat víc vibrací, což je větší hluk. Další dva dny jsme stavěli tiskárnu, až jsme se dostali nakonec. Poslední věc, která byla potřeba udělat, byla elektronika. Takže zapojit všechny kabely do malé krabičky s hlavní deskou. Trvalo nám to celý den, protože jsme museli být opatrní, abychom něco nepoškodili.

V sobotu 22. 5. jsme poprvé zapnuli tiskárnu. Byl to dobrý pocit, že funguje, ale zase špatný, protože můžeme zase zničit něco jiného, když nebudeme opatrní. Prošli jsme kalibrací, která byla dlouhá, hlavně kalibrace osy Z (osa která hýbe s tryskou extruderu nahoru a dolu), ale vyplatilo se to. Bál jsem se, že kvalita tisků bude horší a budeme muset ještě něco kalibrovat, ale ukázalo se, že všechno bylo dobré a kvalita tisků byla perfektní. Vytiskl jsem takovou lodičku „benchy“, která testuje přemostění, chlazení tisku a detail. Lodička byla perfektní. Těším se na další tisky z 3D tiskárny.


 

3D Tisk3D tiskárna

Viktor Petr

G3

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

Jak si zpříjemnit Vánoce aneb Pár mých rad a tipů

„V tomto článku bych se s vámi ráda podělila o nějaké ty moje osobní rady a tipy, jak si zpříjemnit čekání na Vánoce.” Anička Menšíková

15.12.2022
Den Země - úklid údolí říčky Křinice

Den Země - úklid údolí říčky Křinice

Jak probíhala brigáda na Den Země s paní učitelkou Dlouhou a panem učitelem Jasou? O zážitku z údolí říčky Křinice ve svém článku píše Milan Zavřel.

30.05.2022
Cítit se jako tekuté zlato

Cítit se jako tekuté zlato

„Krása je hrůzná. Krása je teror. Krása je iluze, jež nás nutí konat věci, kterých bychom za bdělého stavu, neopojeni jejím jedem, nebyli schopni." Laura Volšičková

21.10.2022
Na svatého Martina, do Národního muzea

Na svatého Martina, do Národního muzea

"Dne 11.11.2023 se osm primánů a primánek, dvě terciánky, jedna kvartánka a paní učitelka Mágrová vydali místo na Svatomartinský průvod do Národního muzea."

30.11.2023