3D Tisk

3D Tisk

Asi tak před dvěma měsíci můj táta dostal nápad, že bychom si koupili 3D tiskárnu, tak jsem si řekl, proč ne. Dorazila a my s tátou jsme začali stavět. Hned potom, co jsme sestavili rám, jsme narazili na první problém. Rám se trochu kýval ze strany na stranu. Výškový rozdíl byl asi tak 0,5 mm, což je pořád v toleranci, jenže když se tiskárna začne hýbat, tak bude dělat víc vibrací, což je větší hluk. Další dva dny jsme stavěli tiskárnu, až jsme se dostali nakonec. Poslední věc, která byla potřeba udělat, byla elektronika. Takže zapojit všechny kabely do malé krabičky s hlavní deskou. Trvalo nám to celý den, protože jsme museli být opatrní, abychom něco nepoškodili.

V sobotu 22. 5. jsme poprvé zapnuli tiskárnu. Byl to dobrý pocit, že funguje, ale zase špatný, protože můžeme zase zničit něco jiného, když nebudeme opatrní. Prošli jsme kalibrací, která byla dlouhá, hlavně kalibrace osy Z (osa která hýbe s tryskou extruderu nahoru a dolu), ale vyplatilo se to. Bál jsem se, že kvalita tisků bude horší a budeme muset ještě něco kalibrovat, ale ukázalo se, že všechno bylo dobré a kvalita tisků byla perfektní. Vytiskl jsem takovou lodičku „benchy“, která testuje přemostění, chlazení tisku a detail. Lodička byla perfektní. Těším se na další tisky z 3D tiskárny.


 

3D Tisk3D tiskárna

Viktor Petr

G3

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Životopisy z Harryho Pottera část 1.-  Harry Potter

Životopisy z Harryho Pottera část 1.- Harry Potter

Užijte si sérii příběhů na pokračování o osudech z Bradavic od Danči z primy B.

10.02.2022
Spaní ve škole - kvarta, červen 2022

Spaní ve škole - kvarta, červen 2022

Co všechno zažili kvartáni při červnovém přespávání ve škole? Téměř vše nám ve svém článku prozradí Klára Weberová.

12.07.2022
Historické události - 28. dubna

Historické události - 28. dubna

Pokud se zajímáte o historii, potěší vás článek od Martina Müllera. Jaké významné události se v dějinách odehrály 28. dubna?

18.05.2022
Čaj

Čaj

Znáte čínskou legendu o čaji? Vše zajímavé o čaji se dozvíte právě v tomto článku!

09.11.2021