
Protože se blíží zima a 15. 12. je mezinárodní den čaje, tak zde mám pár informací o čaji.
První čaj vznikl v Číně. Jedna legenda říká, že čínský císař šel prý odpočívat do lesa a do hrnku s horkou vodou mu napadaly listy čajovníku. Tento nápoj císaři zachutnal a tak vznikl čaj. V Japonsku mají čajový obřad, při kterém se servíruje čaj matcha (mača). V Česku se koná každoročně čajový festival Čajomír. Existují různé druhy čajů, například zelené čaje, bílé čaje, černé čaje nebo oolongy. Zelený čaj je dobrý proti únavě a na srdce. Bílý čaj je nejjemnější druh čaje. Oolong je dobrý na trávení. Jeho původní čínský název je Wu lung, neboli Černý drak. Jsou různé způsoby přípravy čaje.
Tibetský způsob
Tibetský způsob je nejstarší způsob přípravy čaje. Je to silný čaj, do kterého se přidává rozpuštěné máslo z jačího mléka. Čaj se potom osolí a našlehá.
L. Tadičová
Líbí se Vám článek?
Podívejte se na další články

Uvař si sám aneb Pár tipů pro kuchaře
„Během distanční výuky a celé karantény se spousta lidí naučila vařit, a ač obvykle vesele vyčnívám z davu, v tomto ohledu nejsem výjimkou." Vendula Blažková

Na dřeň
„Dovolte, abych vám tímto článkem představila pořad Na dřeň, který tvoří mladí přemýšlející lidé pro zvídavé publikum." Karolína Křížová