Jak přežít karanténu

Jak přežít karanténu

1. Kontakt s nejbližšími

Jestliže se nemůžete vídat se svými nejbližšími, zavolejte jim a popovídejte si s nimi. Určitě přijdete na jiné myšlenky a ty osoby určitě potěší, že jste si na ně vzpomněli a našli aspoň chvilku svého času. Žijeme v době moderních technologií, tak toho využijme.

2. Pohyb

Není nic důležitějšího než dostatek pohybu, ať už je to procházka v přírodě, či protáhnutí po celém dni stráveném u počítače.

3. Chvilku času pro sebe

Pusťte si nějaký film, či přečtěte knížku, zachumlejte se do deky, udělejte si teplý čaj a bezstarostně si užívejte času, který máte jenom pro sebe, a odreagujte se od všeho zlého.

4. Vyzkoušejte něco nového

Už nevíte, co dělat, naučte se třeba vařit, hrát na nějaký hudební nástroj, naučte se vypěstovat něco na zahrádce, nebo udělejte něco, co vám dělalo dlouho starost, že neumíte. Kdy jindy než v karanténě.

5. Deník

Začněte si psát deník. Pište do něj vše, co vás napadne, např. pocity, radostné příhody, dění okolo vás nebo plány do budoucna.

6. Úklid

Ukliďte si skříně, šuplíky, botníky, prostě cokoli, v čem máte nepořádek. Přece není nic lepšího než otevírat uklizený šuplík, aniž by se vám zasekl.


 

Eliška Beranová

G3

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Krásná cesta s rizikem

Krásná cesta s rizikem

„Slovinsko a celkově turistický kurz byl opravdu skvělý zážitek. Země je to opravdu krásná. Napadlo ale někoho vůbec, jak moc rizikové to může být?” Damian Vambera

08.11.2022
Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

O zážitku z projektu "Srdcem pro park" paní učitelky Dlouhé a pana učitele Jasy napsal Milan Zavřel z kvarty.

15.02.2022
Na dřeň

Na dřeň

„Dovolte, abych vám tímto článkem představila pořad Na dřeň, který tvoří mladí přemýšlející lidé pro zvídavé publikum." Karolína Křížová

18.05.2022
Naše poprvé

Naše poprvé

"Zasněně ležím na krosně a pozoruji úžasnou přírodu okolo a slunce, které bude zanedlouho zapadat. Je kolem šesté hodiny večer. Vzpomínám, jak to všechno začalo..." Zuzana Mágrová

27.09.2022