Jak přežít karanténu

Jak přežít karanténu

1. Kontakt s nejbližšími

Jestliže se nemůžete vídat se svými nejbližšími, zavolejte jim a popovídejte si s nimi. Určitě přijdete na jiné myšlenky a ty osoby určitě potěší, že jste si na ně vzpomněli a našli aspoň chvilku svého času. Žijeme v době moderních technologií, tak toho využijme.

2. Pohyb

Není nic důležitějšího než dostatek pohybu, ať už je to procházka v přírodě, či protáhnutí po celém dni stráveném u počítače.

3. Chvilku času pro sebe

Pusťte si nějaký film, či přečtěte knížku, zachumlejte se do deky, udělejte si teplý čaj a bezstarostně si užívejte času, který máte jenom pro sebe, a odreagujte se od všeho zlého.

4. Vyzkoušejte něco nového

Už nevíte, co dělat, naučte se třeba vařit, hrát na nějaký hudební nástroj, naučte se vypěstovat něco na zahrádce, nebo udělejte něco, co vám dělalo dlouho starost, že neumíte. Kdy jindy než v karanténě.

5. Deník

Začněte si psát deník. Pište do něj vše, co vás napadne, např. pocity, radostné příhody, dění okolo vás nebo plány do budoucna.

6. Úklid

Ukliďte si skříně, šuplíky, botníky, prostě cokoli, v čem máte nepořádek. Přece není nic lepšího než otevírat uklizený šuplík, aniž by se vám zasekl.


 

Eliška Beranová

G3

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

Pozorování lýkožrouta na projektovém dni

O zážitku z projektu "Srdcem pro park" paní učitelky Dlouhé a pana učitele Jasy napsal Milan Zavřel z kvarty.

15.02.2022
Lyžák G2

Lyžák G2

Žáci G2 zde píší své zážitky z lyžáku.

04.03.2024
Kvarta v Terezíně

Kvarta v Terezíně

"V březnu se třída kvarta vydala na dvoudenní seminář do Památníku Terezín."

02.04.2024
Na svatého Martina, do Národního muzea

Na svatého Martina, do Národního muzea

"Dne 11.11.2023 se osm primánů a primánek, dvě terciánky, jedna kvartánka a paní učitelka Mágrová vydali místo na Svatomartinský průvod do Národního muzea."

30.11.2023