Neuvěřitelná realita, aneb jak se z nás staly mistryně světa

Neuvěřitelná realita, aneb jak se z nás staly mistryně světa

Každoročně se koná mistrovství světa v cheerleadingu v dalekém Orlandu. Po dvou zrušených šampionátech, kvůli pandemii koronaviru, se znovu otevřely brány ESPN arény, kde se mistrovství odehrává. Česká republika posílá soutěžit pravidelně své národní týmy již od roku 2016. Žádný z předchozích ročníků nebyl ovšem tak úspěšný, jako rok 2022. Reprezentační tým juniorek složený z 27 děvčat pod vedení Nikoly Dohnalové a Dominiky Svitákové vybojoval ten nejcennější kov.

V září roku 2021 se konal konkurz do českého národního týmu. Jelikož dělám cheerleading již desátým rokem, rozhodla jsem se, že se ho zúčastním. Za úkol bylo předvést svou nejlepší akrobacii a dále schopnosti ve stuntech, které posuzoval staff zkušených trenérek. Druhý den ráno jsme se dozvěděly výsledky. Do týmu se dostalo 27 děvčat a já byla jedna z nich. Poté už začal oficiálně první trénink juniorského národního týmu pro rok 2022. Scházely jsme se po dobu sedmi měsíců pouze jeden víkend za měsíc. Byla to neskutečně náročná cesta. Jak fyzicky, tak i psychicky. Přes všechna zranění, pády, slzy a karanténní opatření, kvůli kterým jsem se já a další mé kamarádky nemohly zúčastnit jednoho víkendového tréninku, jsme se 16.4. 2022 všechny sešly na letišti a odletěly jsme si splnit společný sen, kterým bylo vystoupit na světové ploše s cílem zúčastnit se.

Náš Den D nastal 20.4. V kategorii Junior all girl advanced jsme předvedly čistou sestavu, tuto kategorii ovládly a staly jsme se tak mistryněmi světa.  Na druhém místě se umístily reprezentantky z Mexika a třetí místo obsadil tým z Chile. Kuriózní situace nastala při vyhlašování, kdy moderátor zaměnil druhé místo se třetím, a děvčata si tak musela následně medaile vyměnit. To však nic neměnilo na faktu, že my jsme pro Českou republiku získaly historicky první medaili z mistrovství světa v cheerleadingu, a to hned zlatou.

Je to něco, o čem ani jedna z nás nesnila, a vidíte, neskutečné se stalo skutečným. Proto vám radím, jděte si za svým snem a nevzdávejte se.


Agáta Kestlerová

G6B

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Sportovní projektový den

Sportovní projektový den

Reportáže z turistického projektového dne od našich terciánů.

17.06.2021
SEKUNDA INFORMACÍ 2

SEKUNDA INFORMACÍ 2

Žáci ze sekundy vydávají vlastní noviny. Zde máte druhé číslo.

13.11.2023
Den Země - úklid údolí říčky Křinice

Den Země - úklid údolí říčky Křinice

Jak probíhala brigáda na Den Země s paní učitelkou Dlouhou a panem učitelem Jasou? O zážitku z údolí říčky Křinice ve svém článku píše Milan Zavřel.

30.05.2022
Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Více o světě videoher, hře War Thunder i kuriozitách, které se dějí v její komunitě, se dozvíte v tomto článku.

12.07.2022