SEKUNDA INFORMACÍ 5

SEKUNDA INFORMACÍ 5

Co se stalo ve škole?

V pondělí 23.10. Byl projektový den. Byl to začátek krátkého týdne, který jsme měli před sebou, protože nás čekaly podzimní prázdniny. Ve středu 25.10. se uskutečnila před sborovnou DofE snídaně. V nabídce byly hlavně palačinky. O prázdninách si určitě všichni odpočinuli od školy, ale vždycky se do ní musíme vrátit A na konec se v úterý slavil ve škole Halloween. Do školy jsme mohli přijít v maskách a přinést vydlabanou dýni. Samozřejmě byla po celé škole výzdoba, kterou pro nás připravil školní parlament. Součástí programu byly i soutěže o nejlepší dýni a kostým. Soutěž o nejlepší dýni probíhala tak, že se v mezipatře hlasovalo. Hlasovat mohl každý. A součástí programu bylo i strašidelné občerstvení, kde nemohl chybět pavučinový dort, muffiny, strašidelné mandarinky a jablečný mošt.

Matěj Navara

Co se děje ve světě?

Fanoušci seriálu Přátelé prožívají velkou ztrátu. Herec Matthew Perry, který ztvárnil postavu Chandlera Binga, byl nalezen v sobotu 28. října doma ve vířivce bez známek života.  Chandler byl jednou ze šesti hlavních postav seriálu, jeho představitel Matthew Perry ale celý život bojoval se závislostí na alkoholu a uklidňujících lécích.

 Na některých místech Česka je v neděli vidět polární záře. Pozoruhodný jev avizoval v neděli na síti X Český hydrometeorologický ústav. Na většině území ale panuje velká oblačnost, zmenšená bude podle meteorologů na jihu České republiky. K pozorování je podle meteorologů kromě malé oblačnosti nutný dobrý výhled nad severní obzor a temná obloha.  

polární záře

Počasí:

Soutěž o Skrblíka:

-doplň slova začínající na „K“

křížovka

Děkujeme za přečtení novin. Šéfredaktorka Barbora Hrozová a redaktor Matěj Navara.

Tisk-Petruška Malíková

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

Článek Laury Volšičkové ze sexty B o návštěvě knihovny Technické univerzity v Liberci.

05.01.2022
Univerzitní knihovna očima středoškoláků

Univerzitní knihovna očima středoškoláků

O projektovém dnu Katalogizace ročníkových prací 2015–2021 paní učitelky Janákové napsal Dominik Sieber.

05.01.2022
Na dřeň

Na dřeň

„Dovolte, abych vám tímto článkem představila pořad Na dřeň, který tvoří mladí přemýšlející lidé pro zvídavé publikum." Karolína Křížová

18.05.2022
Životopisy z Harryho Pottera část 1.-  Harry Potter

Životopisy z Harryho Pottera část 1.- Harry Potter

Užijte si sérii příběhů na pokračování o osudech z Bradavic od Danči z primy B.

10.02.2022