Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

Katalogizace ročníkových prací 2015 - 2021

O sedmé hodině ranní jsme již my, poslušní účastníci projektu paní učitelky Janákové, seděli ve vyhřátém vlaku uhánějícím na jihozápad. Někteří spali, někteří vybalovali a ochutnávali svačiny, a někteří se snažili urvat studentskou slevu na jízdné prokázáním se rozvrhem hodin (neprošlo to, příště raději ukažte občanku). Po necelé hodinové cestě jsme dorazili do neobvykle slunného Liberce. Naším prvním úkolem bylo vypátrat zákeřného zloděje, který ukradl propisku paní Janákové, a po úspěšném odhalení jsme byli postaveni před druhý úkol – najít cestu ke knihovně Technické univerzity. I přes menší komplikace a zmatení jsme ke knihovně nakonec všichni úspěšně dorazili.

V knihovně na nás čekala paní knihovnice Marta, která nás výborně provedla prostory knihovny a detailně nás seznámila s katalogizací knih. Ukázala nám jak jednotlivá oddělení, tak i kanceláře a sklad; vysvětlila nám, co je signatura a přírůstkové číslo; přiblížila nám způsoby třídění odborných knih a prací, a připravila si pro nás také skvělou aktivitu. Přednáška nás nadchla – paní Marta je skutečně mistryně svého oboru a z jejího výkladu bylo znát, že svou práci miluje. Z knihovny jsme tak odcházeli plni nových znalostí, které nám pomohou k naplnění cíle našeho projektu – správně katalogizovat ročníkové práce napsané za posledních sedm let.

Následná cesta domů uběhla rychle a my napjatě čekáme na nadcházející projektový den, kdy naše nabyté znalosti budeme moci využít nejen v prospěch sebe samých, ale také v prospěch gymnázia.


Laura Volšičková

G6.B

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Jak přežít karanténu

Jak přežít karanténu

Eliška Beranová přichází se zajímavými tipy, jak si zpříjemnit čas v karanténě.

16.06.2021
Univerzitní knihovna očima středoškoláků

Univerzitní knihovna očima středoškoláků

O projektovém dnu Katalogizace ročníkových prací 2015–2021 paní učitelky Janákové napsal Dominik Sieber.

05.01.2022
Aklimatizační pobyt - prima, září 2022

Aklimatizační pobyt - prima, září 2022

V článku se objeví hned několik příspěvků našich nových primánů. Jaký byl stmelovací pobyt? Co zajímavého společně zažili? Podívejme se na to jejich očima!

01.11.2022
Cítit se jako tekuté zlato

Cítit se jako tekuté zlato

„Krása je hrůzná. Krása je teror. Krása je iluze, jež nás nutí konat věci, kterých bychom za bdělého stavu, neopojeni jejím jedem, nebyli schopni." Laura Volšičková

21.10.2022