Akvárium v Clearwater

Akvárium v Clearwater

K napsání tohoto článku o akváriu v Clearwater mě inspiroval film Dolphin Tale 1 a 2 (Můj přítel delfín), natočený podle skutečné události, kdy se povedlo Clearwaterské mořské nemocnici zachránit měsíčního delfína jménem Winter. Samozřejmě doporučuji film zhlédnout.

V této nemocnici pomáhající mořským živočichům. Nachází se v Severní Americe na Floridě. Jezdí ke spoustě případů zdravotních problémů nejen u delfínů, ale i u různých druhů mořských ptáků, ryb, atd.

Clearwaterské akvárium je otevřeno pro veřejnost od 10:00 do 18:00 hod.

O Winter a jejích přátelích můžete zjistit více informací a podívat se i na živý přenos z webkamer na https://www.cmaquarium.org/ .

Nyní přidám pár pořízených fotek z webkamer a informace o zachráněných zvířatech.


 

A tady už je Winter. Winter byla zachráněna v roce 2005 poté, co byla chycena do pasti na kraby, když jí bylo pouhých pár měsíců. Zim v přírodě nemohla přežít, ale v akváriu se jí daří.Fotka z přemisťování Winter na nosítka, zřejmě je už zvyklá vplavat do nich sama.
A tady jsou kamarádky Winter Hope (naděje) a PJ. Hope se stala velkou nadějí pro Winter a staly se z nich skvělé přítelkyně i přes jejich věkový rozdíl.Kamarádky Winter Hope (naděje) a PJ.A tady už jsou všechny tři pohromadě.Všechny tři pohromadě.
A tady jsou fotky dalších delfínů Nicholas a Hemingway.Nicholas a Hemingway.
A poslední dva snad nejvíce fotogeničtí delfíni Rudy a Rex, kteří jsou v Clearwater prvními zachráněnými delfíny drsnozubými.foto 1foto 2foto 3foto 4foto 5foto 6foto 7

Ale nezachraňují tu jenom delfíny, ale například i želvy a různé druhy ryb. Akvárko pojmenované z Dolphin Tale 2 Mavis (zachráněná, rehabilitované a znovu vypuštěná mořská želva) bylo vytvořeno jako domov pro želvu Harolda, který Mavis ztvárnil. Je také domovem Ula, Cupida, Madam, Stubby a Tita, stejně jako červených ryb, tarponů a rejnoků.

Ale nezachraňují tu jenom delfíny, ale například i želvy a různé druhy ryb.A na konec pelikáni.Pelikáni

A na konec pelikáni. Akvárium je domovem i velkých bílých pelikánů. Rickyho, který hrál roli Rufuse v Dolphin Tale, a dále Skylar, Matthew a Tyndall.


 

A to je všechno. Doporučuji se podívat na film, a jestli chcete vidět naživo Winter a její přátele přes webkamery a zjistit více informací, stačí zadat https://www.cmaquarium.org/webcams/winter-zone-cam-1/.


 

A. Fürstová

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Aklimatizační pobyt - prima, září 2022

Aklimatizační pobyt - prima, září 2022

V článku se objeví hned několik příspěvků našich nových primánů. Jaký byl stmelovací pobyt? Co zajímavého společně zažili? Podívejme se na to jejich očima!

01.11.2022
Na cestě

Na cestě

„A až když ztišíš se, a tvé kroky budou lehké, jako bys po cukrové vatě chodil, a nejmenší větvička pod tvými kroky nepraskne jak zlomená kost, tehdy, až dech tvůj bude lehký jak nejjemnější vánek..." Magdalena Řebíčková

22.10.2022
Být horalem či pohodářem?

Být horalem či pohodářem?

„Před odjezdem na turistický kurz do Slovinska, jsme se museli rozhodnout, zda bychom chtěli chodit po vrcholcích hor nebo zůstat dole v údolí. Co by obnášelo chození po vrcholcích hor a co naopak pobyt v údolí? To byla první otázka, na kterou jsme si museli odpovědět.” Natálie Hrabětová

09.11.2022
Skrytá krása

Skrytá krása

„Mezi vysokými až zlověstně se tyčícími slovinskými horami se ukrývá poblíž vesnic Ukac, Ribčev Laz a Stara Fužina pravý poklad, Bohinjské jezero...” Anna Havlíková

11.11.2022