SEKUNDA INFORMACÍ 2

SEKUNDA INFORMACÍ 2

Co se stalo na škole?

V pátek 15. 9. se uskutečnil zápis na projektový den. Letos probíhal ve škole o velké přestávce a byl to velký chaos, protože každý chtěl být u učitele, kterého si vybral, ale většinou se to nepovedlo. Nejtěžší potom bylo najít si učitele, který má volno, a téma, které toho dotyčného aspoň trochu zajímalo. Minulý týden byla septima na turistickém pobytu ve Slovinsku. Příští týden se učíme jenom dva dny + projektový den a potom je státní svátek a ředitelské volno.  

                                                                                                          Matěj Navara

Co se stalo ve světě?

Dne 11. září bylo 22. výročí od teroristického útoku. Dne 11. září 2001 byla unesena celkem 4 letadla amerických společností. Dvě z nich narazila do Světového obchodního centra v New Yorku, také známém pod názvem Dvojčata. Třetí letadlo narazilo do Pentagonu, sídla Ministerstva obrany USA poblíž hlavního města USA, Washingtonu, D.C. Čtvrté letadlo se zřítilo po souboji mezi teroristy a pasažéry letadla u města Shanksville v Pensylvánii. Spekuluje se, že mělo za cíl zasáhnout Bílý dům anebo americký Kapitol.

 

První podzimní den

V sobotu, 23. září začal přesně v 8:50 podzim – nastala podzimní rovnodennost, od této chvíle budou dny kratší než noci.

Počasí:

 

Soutěž:

Malování. Co jsi namaloval/a?

Odměna: 1 skrblík

 Začni od tečky, šipky ti poví počet čtverečků a směr, jakým se máš posunout.

 

Děkuji za přečtení. Šéfredaktorka Barbora Hrozová a redaktor Matěj Navara.

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Rozhovor s Kájou Křížovou nejen o historické soutěži EUSTORY

Rozhovor s Kájou Křížovou nejen o historické soutěži EUSTORY

Z historické soutěže EUSTORY konané na naší škole vítězně vyšla Kája Křížová z naší oktávy. Nejdříve téma své práce představila v krátkém podcastu, poté postoupila do dalšího kola a nakonec se úspěšně dostala do finálního kola. Jak ji napadlo se do této soutěže přihlásit? Měla ze své výhry radost? A jak vzpomíná na svá primánská léta? To vše a jiné nám prozradí v dnešním rozhovoru.

13.10.2023
SEKUNDA INFORMACÍ 5

SEKUNDA INFORMACÍ 5

Žáci ze sekundy vydávají vlastní noviny.

22.11.2023
Neuvěřitelná realita, aneb jak se z nás staly mistryně světa

Neuvěřitelná realita, aneb jak se z nás staly mistryně světa

Agáta Kestlerová se svém článku popisuje zážitek z Mistrovství světa v cheerleadingu 2022. Čtenářům vzkazuje: „Je to něco, o čem ani jedna z nás nesnila, a vidíte, neskutečné se stalo skutečným. Proto vám radím, jděte si za svým snem a nevzdávejte se."

18.05.2022
Co mi daly hory

Co mi daly hory

„Každým dnem ve mně rostla obava. Celý týden, v úplně cizí zemi. Do čeho jsem se to zase zapsala?” Anna Ryšavá

03.11.2022