SEKUNDA INFORMACÍ 2

SEKUNDA INFORMACÍ 2

Co se stalo na škole?

V pátek 15. 9. se uskutečnil zápis na projektový den. Letos probíhal ve škole o velké přestávce a byl to velký chaos, protože každý chtěl být u učitele, kterého si vybral, ale většinou se to nepovedlo. Nejtěžší potom bylo najít si učitele, který má volno, a téma, které toho dotyčného aspoň trochu zajímalo. Minulý týden byla septima na turistickém pobytu ve Slovinsku. Příští týden se učíme jenom dva dny + projektový den a potom je státní svátek a ředitelské volno.  

                                                                                                          Matěj Navara

Co se stalo ve světě?

Dne 11. září bylo 22. výročí od teroristického útoku. Dne 11. září 2001 byla unesena celkem 4 letadla amerických společností. Dvě z nich narazila do Světového obchodního centra v New Yorku, také známém pod názvem Dvojčata. Třetí letadlo narazilo do Pentagonu, sídla Ministerstva obrany USA poblíž hlavního města USA, Washingtonu, D.C. Čtvrté letadlo se zřítilo po souboji mezi teroristy a pasažéry letadla u města Shanksville v Pensylvánii. Spekuluje se, že mělo za cíl zasáhnout Bílý dům anebo americký Kapitol.

 

První podzimní den

V sobotu, 23. září začal přesně v 8:50 podzim – nastala podzimní rovnodennost, od této chvíle budou dny kratší než noci.

Počasí:

 

Soutěž:

Malování. Co jsi namaloval/a?

Odměna: 1 skrblík

 Začni od tečky, šipky ti poví počet čtverečků a směr, jakým se máš posunout.

 

Děkuji za přečtení. Šéfredaktorka Barbora Hrozová a redaktor Matěj Navara.

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Historické události - 28. dubna

Historické události - 28. dubna

Pokud se zajímáte o historii, potěší vás článek od Martina Müllera. Jaké významné události se v dějinách odehrály 28. dubna?

18.05.2022
Na dřeň

Na dřeň

„Dovolte, abych vám tímto článkem představila pořad Na dřeň, který tvoří mladí přemýšlející lidé pro zvídavé publikum." Karolína Křížová

18.05.2022
Zdá se mi to, nebo mám kameny na zádech?

Zdá se mi to, nebo mám kameny na zádech?

„Vyrazila jsem s obrovským odhodláním a nadšením, že výstup hravě dokážu. Mám přece sportovního ducha. Tedy myslela jsem si to...” Aneta Hubáčová

04.11.2022
Expedice jak na severní pól

Expedice jak na severní pól

Je známo, že během studia na gymnáziu ve Varnsdorfu vás čekají mnohá dobrodružství, na která jen tak nezapomenete. Jedním z nich je sportovně turistický kurz ve Slovinsku, který letošní rok naše třída úspěšně absolvovala.

21.11.2023