Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Svět videoher je velmi rozsáhlý. Po střílečky, pokémony, simulátory, příběhové hry, atd., jsou tu i tankové hry jako War Thunder. A hra War Thunder má velmi zajímavou komunitu. Hra se snaží být co nejvíc realistická, ale zase aby byla jednoduchá a zábavná. A komunita této videohry není zas tak úplně inteligentní. Přibližně asi šestkrát se stalo, že klasifikované dokumenty reálných tanků byly zveřejněny na fóru War Thunderu. Vývojáři videohry nemůžou brát informace z klasifikovaných dokumentů, takže si musí vystačit s informacemi zveřejněnými pro veřejnost, a ty nikdy nejsou, co opravdu jsou, protože státy nechtějí ukazovat reálné statistiky svých vozidel.

První dokument, který získal pozornost od zpravodajských sítí, byl dokument o zbrani nebo o rychlosti rotace věže britského hlavního bojového tanku Challenger 2. Článek na fórech vytvořil bývalý velitel tanku Challenger 2, aby „zlepšil“ realističnost hry.

Další dokument byla rychlost rotace věže u francouzského hlavního bojového tanku Leclerc S2. Člen posádky tanku Leclerc S2 se dostal do hádky na fórech o rychlosti rotace věže u tanku. Aby dokázal, že má pravdu, tak zveřejnil části tajného manuálu Leclerc S2. Jenom aby dokázal, že má pravdu.

Francouzský hlavní bojový tank Leclerc S2Příspěvek na fóru

A teď nejnovější klasifikovaný dokument byly statistiky čínského APFSDS (Amor-Piercing-Fin-Stabilised-Discarding-Sabot) náboje DTC10-125. Uživatel na fóra poslal obrázek statistik a spolehlivosti náboje a jak to vypadá, i toho náboje.

Pointa náboje APFSDS je prorazit pancíř a použít ten samý pancíř jako šrapnel a zničit vnitřek tanku.

NábojStatistiky náboje

V. Petr

 

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Pokusy na projektovém dni

Pokusy na projektovém dni

Milan Zavřel nám ve svém článku představí chemický projekt paní učitelky Málkové. Na co se těšil nejvíce? Na pokusy.

12.11.2022
Sportovní projektový den

Sportovní projektový den

Reportáže z turistického projektového dne od našich terciánů.

17.06.2021
Oktáva B - Manuál pro přežití na gymnáziu

Oktáva B - Manuál pro přežití na gymnáziu

Oktaváni pro nás společně sepsali užitečné body pro přežití na gymnáziu, kterými se s námi zároveň loučí.

25.06.2021
Uvař si sám aneb Pár tipů pro kuchaře

Uvař si sám aneb Pár tipů pro kuchaře

„Během distanční výuky a celé karantény se spousta lidí naučila vařit, a ač obvykle vesele vyčnívám z davu, v tomto ohledu nejsem výjimkou." Vendula Blažková

16.06.2021