Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Svět videoher, aneb jak se dostat do vězení

Svět videoher je velmi rozsáhlý. Po střílečky, pokémony, simulátory, příběhové hry, atd., jsou tu i tankové hry jako War Thunder. A hra War Thunder má velmi zajímavou komunitu. Hra se snaží být co nejvíc realistická, ale zase aby byla jednoduchá a zábavná. A komunita této videohry není zas tak úplně inteligentní. Přibližně asi šestkrát se stalo, že klasifikované dokumenty reálných tanků byly zveřejněny na fóru War Thunderu. Vývojáři videohry nemůžou brát informace z klasifikovaných dokumentů, takže si musí vystačit s informacemi zveřejněnými pro veřejnost, a ty nikdy nejsou, co opravdu jsou, protože státy nechtějí ukazovat reálné statistiky svých vozidel.

První dokument, který získal pozornost od zpravodajských sítí, byl dokument o zbrani nebo o rychlosti rotace věže britského hlavního bojového tanku Challenger 2. Článek na fórech vytvořil bývalý velitel tanku Challenger 2, aby „zlepšil“ realističnost hry.

Další dokument byla rychlost rotace věže u francouzského hlavního bojového tanku Leclerc S2. Člen posádky tanku Leclerc S2 se dostal do hádky na fórech o rychlosti rotace věže u tanku. Aby dokázal, že má pravdu, tak zveřejnil části tajného manuálu Leclerc S2. Jenom aby dokázal, že má pravdu.

Francouzský hlavní bojový tank Leclerc S2Příspěvek na fóru

A teď nejnovější klasifikovaný dokument byly statistiky čínského APFSDS (Amor-Piercing-Fin-Stabilised-Discarding-Sabot) náboje DTC10-125. Uživatel na fóra poslal obrázek statistik a spolehlivosti náboje a jak to vypadá, i toho náboje.

Pointa náboje APFSDS je prorazit pancíř a použít ten samý pancíř jako šrapnel a zničit vnitřek tanku.

NábojStatistiky náboje

V. Petr

 

Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články

Jak být fit

Jak být fit

Rozhovor s Miškou, jak být každý den tělesně i duševně svěží.

26.02.2021
Co mi daly hory

Co mi daly hory

„Každým dnem ve mně rostla obava. Celý týden, v úplně cizí zemi. Do čeho jsem se to zase zapsala?” Anna Ryšavá

03.11.2022
Oktáva B - Manuál pro přežití na gymnáziu

Oktáva B - Manuál pro přežití na gymnáziu

Oktaváni pro nás společně sepsali užitečné body pro přežití na gymnáziu, kterými se s námi zároveň loučí.

25.06.2021
SEKUNDA INFORMACÍ 5

SEKUNDA INFORMACÍ 5

Žáci ze sekundy vydávají vlastní noviny.

22.11.2023